Welkom op mijn blog.

Welkom op mijn blog. In 2014 ben ik begonnen met bloggen. Het maken van Bijbelstudies is voor mij belangrijk. Alleen horen en lezen beklijft niet. Het begrijpen gaat het beste door in het onderwerp te duiken en het op te schrijven. Dus besloot ik om het bestudeerde niet voor mezelf te houden maar te delen. De studies staan allemaal rechts op dit blog. Ze gaan over Bijbelse onderwerpen die mij aanspreken.

Verder probeer ik elke maand een blog te plaatsen. Zo'n stukje schrijf ik in eerste instantie voor het blad van de kerkelijke gemeenschap waar ik neer toe ga. Als het daar is verschenen deel ik het hier. Zo vang ik twee vliegen in één klap. De onderwerpen zijn uit Gods Woord, tijdschriften of gaan over persoonlijke gebeurtenissen en ervaringen. Ik nodig je uit om rond te snuffelen in mijn studies en je voordeel er mee te doen. Je mag ze gerust kopiëren of delen maar dan wel graag met vermelding van de bron. Succes met studeren. Het staat je vrij om te reageren.


maandag 28 december 2015

Gezegend nieuwjaar.

Wat is dit jaar snel voorbij gegaan. Ik mag jullie alweer een gezegend nieuwjaar toe wensen.

Maar goed dat ik verder niet weet wat mij boven het hoofd hangt.
Als ik terugkijk op dit jaar lijken donker wolken zich samen te pakken. Er zijn terroristische aanslagen geweest, die ook zomaar in Nederland kunnen plaatsvinden.
Al die vluchtelingen, komt dat wel goed? 
Er worden regelmatig christenen, maar ook anderen vervolgd of vermoord. 
En Israël? Wat staat hen nog te wachten? 
Dan is er het milieu wat gered moet worden. Gaat dat lukken? Alhoewel ik op de site van Elsevier las dat de klimaat problemen betrekkelijk zijn. Ze worden regelmatig aangedikt omdat sommigen daar baat bij hebben. 
En dan het christendom. Velen menen dat we in de eindtijd leven en dat de opname ieder moment, misschien wel dit jaar, kan plaatsvinden. Wat zal het doen het met het persoonlijke geloof als dit weer niet gebeurt?
En de roep om één te zijn? Hoe lastig is dit?
Er zijn mensen die gaan twijfelen aan het bestaan van God, zoals Ds. Bram Beute. Ik ken hem niet, maar las erover in de CV Koers nr. 55. Hij heeft een boek geschreven: ‘Ik geloof, geloof ik’. In het laatste hoofdstuk geeft Beute vijftien positieve redenen waarom hij toch gelooft. Twijfelen is mij niet helemaal vreemd. Ook ik denk wel eens 'stel dat het allemaal niet zo is'. Gelukkig is het maar even een gedachte.

Kan ik iedereen ondanks de ellende in de wereld toch een gezegend nieuwjaar toewensen?
Ja, ik vind van wel. In al die onrust mag ik, mogen wij, innerlijke vrede ervaren. Bovendien heb ik hoop. God is in Christus mijn/onze hoop.

Kol.1: 27 Aan hen heeft God willen bekendmaken wat de rijkdom is van de heerlijkheid van dit geheimenis onder de heidenen: Christus onder u, de hoop op de heerlijkheid.Maar er zijn er ook regelmatig positieve dingen te melden. Moslims die tot bekering komen, zoals ik las in de nieuwsbrief van Dirk van Genderen.
En uiteindelijk zal Christus komen. Als Koning om de aarde rechtvaardig te regeren en vrede te brengen.

4 opmerkingen:

 1. Dank je wel! Prachtige tekst is dat toch: Kol. 1:27
  Ik hoop dat je blijft bloggen!
  Christus komt terug.
  Maran atha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jedidja, bedankt voor je positieve reactie. Ja, het gaat uiteindelijk allemaal om Christus. Hij is onze Hoop en Heerlijkheid. Ik wil zeker graag blijven bloggen. Hierdoor mag ik over dingen nadenken en ga ik het beter begrijpen.

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Leuk dat je dat aangeeft. Misschien morgen of overmorgen. Meestal kom ik tot 1 á 2 keer per maand met een blog. Ik verbind er dan een studie aan en dat gaat niet zo snel. Maar ik kom zeker weer met een bijdrage.

   Verwijderen