Welkom op mijn blog.

Welkom op mijn blog. In 2014 ben ik begonnen met bloggen. Het maken van Bijbelstudies is voor mij belangrijk. Alleen horen en lezen beklijft niet. Het begrijpen gaat het beste door in het onderwerp te duiken en het op te schrijven. Ik besloot om het bestudeerde niet voor mezelf te houden maar te delen. De studies staan allemaal rechts op dit blog. Ze gaan over Bijbelse onderwerpen die mij aanspreken.

Verder probeer ik elke maand een blog te plaatsen. Zo'n stukje schrijf ik in eerste instantie voor het blad van de kerkelijke gemeenschap waar ik neer toe ga. Als het daar is verschenen deel ik het hier. Zo vang ik twee vliegen in één klap. De onderwerpen zijn uit Gods Woord, tijdschriften of gaan over persoonlijke gebeurtenissen en ervaringen. Ik nodig je uit om rond te snuffelen in mijn studies en je voordeel er mee te doen. Je mag ze gerust kopiëren of delen maar dan wel graag met vermelding van de bron. Succes met studeren. Het staat je vrij om te reageren.


zaterdag 30 juli 2016

Vrouwenbijbel

Vrouwenbijbel.

Op het "Christelijk Informatie Platvorm" kwam ik het woord 'Vrouwenbijbel' tegen. Mijn eerste reactie was: “Tja, ze verzinnen ook al wat. Ik hoef geen Vrouwenbijbel. Ik heb genoeg aan “De Bijbel”. Maar ik werd toch nieuwsgierig en vond dat ik in ieder geval wel even moest onderzoeken wat het inhield. Ik las er het volgende over.
Ik las er het volgende over.

"De Vrouwenbijbel kan vrouwen helpen om Gods plan met hun leven te ontdekken," zegt Hanneke Schaap, hoofdredacteur van de Vrouwenbijbel. "We spelen in op geluiden dat de boodschap van de Bijbel in de huidige tijd lastig is om te begrijpen. In sommige gevallen besluiten mensen om de Bijbel dicht te laten. De Vrouwenbijbel is voor de vrouwelijke doelgroep een middel om de verbinding te maken tussen de Bijbel en hun eigen leven. De Vrouwenbijbel is een toepassingsbijbel. Bij ieder hoofdstuk vind je twee korte tekstjes die je helpen om de link met het eigen leven te maken. Die tekstjes hebben ‘relaties’ als invalshoek, omdat vrouwen in het algemeen sterk gericht zijn op relaties. Daarom focussen we op de relatie met God en de relatie met mensen.”

Een heel werk, lijkt me, om de Vrouwenbijbel te maken. Er hebben 70 vrouwen aan mee gewerkt. Als ik de Vrouwenbijbel nu als een studie Bijbel of boek zie dan krijgt het idee een andere lading. En het zou zeker heel mooi zijn als door deze Bijbel vrouwen, die moeite hebben met studeren, meer in de Bijbel gaan lezen zodat Kolossenzen 3: 16 ook voor hen een waarheid wordt.

Kol.3: 16 Laat het woord van Christus in rijke mate in u wonen, in alle wijsheid; onderwijs elkaar en wijs elkaar terecht, met psalmen, lofzangen en geestelijke liederen. Zing voor de Heere met dank in uw hart.

Staat in dit vers eigenlijk niet het plan van God voor vrouwen en mannen beschreven? Bovendien, als ik het woord van Christus goed ken dan laat dat mij het plan van God met De Gemeente zien. En tegelijkertijd vind ik er het toekomstplan van God met Zijn volk Israël in.

Een 'Vrouwenbijbel' dus. Maar hoe zit het met moeilijk studerende mannen? Want die zijn er ook! Deze mannen wil ik graag zeggen: 'houdt goede moed, er komt ook een Mannenbijbel'!

In september 2016 verschijnt de Vrouwenbijbel.
Tevens komt er in het najaar een 'Groene Bijbel' uit, gedrukt op duurzaam papier, las ik in Visie 24 van dit jaar. Een groene Bijbel met 'groene' teksten. Je snapt het al. In die Bijbel wordt onze aandacht gericht op geloof en duurzaamheid. En alsof dit allemaal nog niet genoeg is, er komt een digitale Emoij-Bijbel uit, met smileys, voor jongeren. 


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Haha, ja, zo kun je voor iedereen een Bijbel 'maken'. De Bijbel is immers bedoeld voor iedereen:). 'T is best leuk, maar het verdient ook vast best leuk;).

Rinske zei

Ja, dat waren dus ook mijn gedachten. Maar de Bijbel wordt in ieder geval door de doelgroepen gelezen of bekeken.