Welkom op mijn blog.

Welkom op mijn blog. In 2014 ben ik begonnen met bloggen. Het maken van Bijbelstudies is voor mij belangrijk. Alleen horen en lezen beklijft niet. Het begrijpen gaat het beste door in het onderwerp te duiken en het op te schrijven. Ik besloot om het bestudeerde niet voor mezelf te houden maar te delen. De studies staan allemaal rechts op dit blog. Ze gaan over Bijbelse onderwerpen die mij aanspreken.

Verder probeer ik elke maand een blog te plaatsen. Zo'n stukje schrijf ik in eerste instantie voor het blad van de kerkelijke gemeenschap waar ik neer toe ga. Als het daar is verschenen deel ik het hier. Zo vang ik twee vliegen in één klap. De onderwerpen zijn uit Gods Woord, tijdschriften of gaan over persoonlijke gebeurtenissen en ervaringen. Ik nodig je uit om rond te snuffelen in mijn studies en je voordeel er mee te doen. Je mag ze gerust kopiëren of delen maar dan wel graag met vermelding van de bron. Succes met studeren. Het staat je vrij om te reageren.


maandag 26 augustus 2019

Het komt goed.


Het komt goed.

Zinderende hitte trof west Europa vanaf 23 tot 27 juli. Er waren meldingen van temperaturen rondom de 40 graden. Ik heb al die dagen binnen gezeten en mijn vrijwilligersactiviteiten afgezegd. Mijn hortensia's zijn verbrand door de Sahara zon. Het was droog in de Achterhoek en in Harderwijk. Hitte records werden gehaald. En dat wordt onze toekomst. Het is natuurlijk nog niets bij wat men al jaren meemaakt in sommige landen van Afrika.

Er is ook grote hitte op de poolcirkel. De bossen branden er als nooit te voren. Modderstromen troffen Europa. Ook hier lees ik over noodweer. Misschien moeten we niet meer op vakantie gaan.

Een vriend van ons zei: "Al die veranderingen in het klimaat veroorzaken we zelf". Eerder hadden we het er nooit over met vrienden, maar nu komt het elke keer weer ter sprake. Sommigen vliegen minder vaak. Wij hebben zonnepanelen op het dak en eten weinig vlees. Zou dat genoeg zijn? We fietsen zoveel mogelijk maar hebben wel een auto, camper en motor.

Iemand stuurde mij een artikel uit de Volkskrant met de kop: "Duidelijker wordt het niet, de klimaat verandering van nu is echt uniek". Hij had erbij geschreven: 'Het komt niet goed'.

Komen de profetieën uit Openbaring in zicht? In Openbaring 16: 8 en 9 lees ik over grote hitte. Het zal één van de schalen van Gods toorn zijn die uitgegoten wordt over in ieder geval het Midden Oosten. Met een andere schaal wordt in vers 12 de rivier de Eufraat door droogte getroffen. Het is niet voor te stellen hoe dit zal zijn. Het opdrogen van de Hierdense beek stelt hierbij niets voor. Dan zullen er nog grote hagelstenen vallen van een talent; vers 21. Dit is ongeveer 30 kg. Gruwelijk. Het komt niet goed.

Openbaring 16: 8, 9, 12, 21 8 En de vierde engel goot zijn schaal uit over de zon, en haar werd macht gegeven de mensen te verzengen met vuur. 9 En de mensen werden verzengd door grote hitte. Maar zij lasterden de Naam van God, Die macht heeft over deze plagen, en zij bekeerden zich niet om Hem eer te geven. 12 En de zesde engel goot zijn schaal uit over de grote rivier, de Eufraat. En haar water droogde op, zodat de weg gereedgemaakt werd voor de koningen uit de richting waar de zon opgaat. 21 En grote hagelstenen, elk ongeveer een talentpond zwaar, vielen uit de hemel op de mensen neer. Maar de mensen lasterden God vanwege de plaag van de hagel, want de plaag van de hagel was zeer groot.

We zijn een week naar München geweest waar onze dochter en schoonzoon wonen. We reisden er in 10 uur met de auto naar toe. Een onvoorstelbare hoeveelheid verkeer trok langs ons heen. En dat gaat dag in dag uit zo.
Soms kijk ik met bevreemding naar deze wereld. Soms fantaseer ik erover hoe Christus als Koning Zijn Koninkrijk zal besturen. Hoe Hij rechtvaardig zal regeren. Zal Christus al onze ingewikkelde en op geld beluste systemen op hun kop zetten? Hij deed dat wel in de tempel; Matheus 21: 12, 14 12 En Jezus ging de tempel van God binnen en dreef allen die in de tempel verkochten en kochten naar buiten, en keerde de tafels van de wisselaars om en de stoelen van hen die de duiven verkochten. 14 En er kwamen blinden en kreupelen bij Hem in de tempel en Hij genas hen.

Zal men Zijn heerschappij kunnen aanvaarden? Zal men met bewondering naar Hem toekomen zoals de koningin van Scheba naar Salomo
1 Koningen 10: 6, 7 6 Zij zei tegen de koning: Het was de waarheid, wat ik in mijn land over uw woorden en over uw wijsheid gehoord heb. 7 Maar ik geloofde die woorden niet, totdat ik kwam en mijn eigen ogen het zagen. Zie, nog niet de helft was mij verteld. U hebt wat uw wijsheid en welstand betreft het gerucht dat ik gehoord had, overtroffen.

Er zal veel angst in de toekomst zijn; Lukas 21: 26 En het hart van de mensen zal bezwijken van vrees en verwachting van de dingen die de wereld zullen overkomen, want de krachten van de hemelen zullen heftig bewogen worden.

Sommige mensen zullen niet verder komen dan het lasteren van de naam van God lees ik in Openbaring 16: 9. Gelukkig hebben deze rampen ook een positief effect, zeker op het volk Israël, want zij kennen de gebruiksaanwijzing van Jehova; Deuteronomium 4: 30 Wanneer u in benauwdheid zult zijn en al deze dingen u getroffen hebben, in later tijd, dan zult u terugkeren naar de HEERE, uw God, en Zijn stem gehoorzamen.


Wat een zegen dat ik kan vertrouwen op Christus en Zijn Woord. De Bijbel voorspelt rampen, maar kijkt er ook over heen. Ik mag meekijken en hoop hebben voor mens en schepping. Het komt goed.


3 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Geen dank, Ik kijk regelmatig of je wat geschreven heb omdat ik weet dat ik behoorlijk wat kan leren uit jouw blogs. Liefs van mij.

      Verwijderen