Inleiding

Is het zo belangrijk hoe we de Bijbel lezen? Mijn ervaring is van wel. Ik was bijna gestrand in de tegenstrijdigheden in Gods Woord en de verschillende uitleggingen daarover. Staan er dan in de Bijbel teksten die elkaar tegenspreken? Ik heb ze wel gevonden. Neem bijvoorbeeld 1 Korinthe 7,26,29 en vergelijk dat met 1 Timotheüs 5:14. Ik weet wel dat je de teksten in het verband moet lezen, maar dan nog kwam ik er niet uit. In mijn studie "tegenstrijdigheden in de Bijbel" kun je lezen waar ik zoal tegenaan ben gelopen en hoe ik deze vermeende tegenstrijdigheden mag lezen.

In de verzen 1 Korinthe 1:10 en Filippenzen 2:2 spreekt de Bijbel over eensgezindheid. Als ik om mij heen kijk heb ik het idee dat we alles behalve eensgezind zijn. Over het werk van Christus denken we veelal wel hetzelfde, maar er zijn verder veel verschillen en dus ook veel groepen.

In de VISIE van januari 2014 wordt in “slijpsteen” gevraagd of werken aan kerkelijke eenheid verspilde energie is. 61 % vindt van niet, 39 % vindt van wel.

Ik denk dat veel van de verschillen te maken hebben met hoe we de Bijbel lezen.

Wat ik veel hoor en lees is dat wij tegenwoordig leven in en mogen bouwen aan het Koninkrijk van God. De Here Jezus wordt aanbeden als onze Koning. Maar is Christus op dit moment Koning? Hierover kun je lezen in mijn studie "De toekomst van de mens" deel 1 "Het Koninkrijk"

Maar om de bedoeling van het Koninkrijk goed te begrijpen raad ik je aan ook de andere delen van de studie te lezen. Daar vind je dan ook een een uitleg over "de hel", waar ik me aan gewaagd heb. Eén en ander hebben, naar mijn idee, met elkaar te maken.

"De hel" is een onderwerp waar we mee in onze maag zitten. Ongeveer 10 jaar geleden werd daar in diverse tijdschriften aandacht aan besteed. In het blad CV-Koers schreef een bekende Nederlander dat hij zou willen dat er een ander verhaal was dan "de hel". Bovendien werd het "ons nare geheimpje" genoemd.

Waar ik natuurlijk benieuwd naar ben is wat je van de studies vindt.

zondag 30 september 2018

"Late regen" bloghop voor oktober.

Late regen”, het nieuwe thema voor de BLOGHOP van oktober.

Met mijn vorige blog werd ik verkozen, door Lineke, als de winnaar van de bloghop van september. Het heeft mij verrast. Het onderwerp was “De Hemel”. Natuurlijk vind ik het leuk om te winnen en Lineke's 'beoordeling' over mijn blog maakte mij blij. Er zaten nogal wat nadenk uurtjes in. En dat is dus niet voor niets geweest. Het is bijzonder om even in de 'schijnwerpers' te staan.

Maar nu mag ik een nieuw onderwerp opgeven. Daar heb ik van te voren al over nagedacht. 

Ondanks dat het voorjaar behoorlijk nat was, zal deze zomer te boek staan als één van de droogste zomers sinds de eerste metingen. Daar heb ik al een blog aan gewijd. Want die droogte deed wat met mensen. Gelukkig voor de natuur begon het in augustus langzamerhand toch weer te regenen en ondertussen zie ik dat de Hierdense Beek (op de Veluwe) zich opnieuw vult met water. De natuur herstelt zich.


Ook al kan regen heel vervelend zijn, toch was deze regen meer dan welkom. Onwillekeurig moest ik denken aan wat in de Bijbel over 'late regen' staat, in bijvoorbeeld Deuteronomium 11: 14 of in Hosea 6: 3. 

“Late regen" wordt dan ook het thema voor de volgende bloghop. Ik hoop dat dit onderwerp het denken en de pennen in beweging zet en dat de ideeën zullen opborrelen. Mogelijk ontstaat er zomaar een mooi verhaal of gedicht bij je. Misschien heb je wel een persoonlijke gebeurtenis die je als late, of vroege, regen ervaart. 
Succes met schrijven. Ik zie jullie bijdrage met spanning tegemoet. 

Ik ervaar het winnen van deze bloghop als iets van een 'late regen'.

Als je er meer van wil weten kun je terecht op: http://christelijkewebloggers.blogspot.nl/p/bloghop.html
Daar vind je tevens alle onderstaande stappen:

1. Schrijf op je eigen blog over het thema “Late regen”. Plaats hierbij het logo van de bloghop (controleer even of je het goede jaartal gebruikt!)
2. Publiceer het op je eigen weblog en vermeld in of onderaan het bericht dat je meedoet aan de bloghop. Vermeld hierbij een link naar dit blog.
3. Ga naar dit blog en laat een url-link naar jouw blogpost achter in een reactie onder dit blogbericht. Mensen kunnen dan bij de reacties op jouw blogpost reageren.
4. Laat eventueel via Facebook, Instagram, Google+, Twitter of andere sociale media weten dat je meedoet aan de bloghop. Gebruik hiervoor #bloghop. Je kunt ook het bijbehorende logo gebruiken zodat de bloghop herkenbaarder wordt voor andere bloggers.
5. Let op! Stuur je inzending uiterlijk vóór 29 oktober in. Ik zal dan zo spoedig mogelijk, voor 1 november, bekend maken wie de winnaar is.

P.S. Het is toegestaan meerdere artikelen in te sturen.

12 opmerkingen:

 1. Wat een mooi onderwerp Rinske. Ben je ook lid van Facebook en de daarop christelijke bloggers? Zal ik het daar anders delen? groetjes Lineke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Lineke. Ja, ik ben lid van Facebook en je mag het daar wel delen. Ik zal er vandaag eens kijken.

   Verwijderen
  2. Hoi Rinske ik heb je reactie niet afgewacht maar alvast gedeeld. Ik was er zo enthousiast over. Maar bedankt dat je het goed vond..

   Verwijderen
 2. Nog gefeliciteerd Rinske. En mooi thema inderdaad. Ik zal maar weer eens gaan broeden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Anne. Fijn te horen dat het thema aanspreekt. Ik zie uit naar het 'ei' wat je gaat leggen:).

   Verwijderen
 3. Hoi Rinske,

  Ik las vanochtend een berichtje op twitter en wist waar mijn bijdrage over zou gaan. Hier is hij. Ik hoop dat er velen zullen volgen. Vreugde voor jou om te lezen en te kiezen. https://kostbaar-en-geliefd.blogspot.com/2018/10/late-regen-bloghop-oktober.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Lineke voor je bijdrage. Ik heb geroerd je blog gelezen, mij inlevend in je zoektocht, overwinning en bevrijding.

   Verwijderen
 4. Hoewel het thema origineel is, lukt het me niet om er iets over te schrijven. Ik vond een lied van Elly en Rikkert over 'late regen' maar verder wordt het toch vooral bijbelstudie over de teksten over 'late regen' en de verschillende visies die hierop zijn.
  Ik hoop op meer inzendingen de komende dagen, maar ik denk dat er meerdere bloggers zijn die worstelen met het thema.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn dat je reageert Wendy. Ja, ik heb er zelf ook al zo over gedacht. Het was niet de bedoeling dat het worstelen zou worden. Bijbelstudie doe ik zelf graag. Maar wat ik zie in de blogs is dat sommigen hele mooie dingen kunnen schrijven over een onderwerp. Het kunnen verhalen zijn die 'pakken'. Ik heb die gave niet, denk ik. Maar er zijn nog een paar dagen, dus wie weet.

   Verwijderen
 5. Ik ben net te laat zie ik. Het is nu precies 29 oktober dus stop ik met schrijven. Dit onderwerp heeft een bijzondere plek in mijn hart. Ik was bezig maar zag opeens je bericht verschijnen dat t a; beslist is en dat er maar één inzending was ...

  Het was een heel mooi onderwerp. Maar mijn gedachtes hierover waren nog niet klaar.

  BeantwoordenVerwijderen