Welkom op mijn blog.

Welkom op mijn blog. In 2014 ben ik begonnen met bloggen. Het maken van Bijbelstudies is voor mij belangrijk. Alleen horen en lezen beklijft niet. Het begrijpen gaat het beste door in het onderwerp te duiken en het op te schrijven. Ik besloot om het bestudeerde niet voor mezelf te houden maar te delen. De studies staan allemaal rechts op dit blog. Ze gaan over Bijbelse onderwerpen die mij aanspreken.

Verder probeer ik elke maand een blog te plaatsen. Zo'n stukje schrijf ik in eerste instantie voor het blad van de kerkelijke gemeenschap waar ik neer toe ga. Als het daar is verschenen deel ik het hier. Zo vang ik twee vliegen in één klap. De onderwerpen zijn uit Gods Woord, tijdschriften of gaan over persoonlijke gebeurtenissen en ervaringen. Ik nodig je uit om rond te snuffelen in mijn studies en je voordeel er mee te doen. Je mag ze gerust kopiëren of delen maar dan wel graag met vermelding van de bron. Succes met studeren. Het staat je vrij om te reageren.


vrijdag 26 augustus 2016

EFEZE 2

Vrije val.

Op zaterdag 30 juli sprong de Amerikaanse stuntman Luke Aikins als eerste skydiver vanaf 7600 meter hoogte uit een vliegtuig. Hij sprong zonder zijn parachute te gebruiken. Hij was wel verplicht een parachute te dragen. Dat is maar goed ook want hij heeft een vrouw en kind. Maar hij wilde de parachute niet gebruiken. Hij moest in een net springen wat hij pas kon zien vanaf een een bepaalde hoogte. Hij was in staat zichzelf te sturen. Ik dacht nog wel “die man is niet goed snik, hij speelt met zijn leven”. Maar ondanks dat moest ik die sprong zien. Ik wilde zien of het goed af zou lopen. Gelukkig is hij veilig in het net beland. Het filmpje, wat pas na de veilige landing uitgezonden werd, is hier te zien.

Rondom die dagen was ik bezig met Efeze 2: 1. Ik kwam daar de woorden 'overtredingen' en 'zonden' tegen. De betekenis van 'overtredingen' is: de val naast / het er naast vallen. De betekenis van 'zonden' is: doel missen.

Het kon dan ook haast niet anders dan dat ik bij de betekenis van overtredingen en zonden aan de stunt van Luke Aikins moest denken. Ik moest denken aan het leven van ons mensen. Is dat ook eigenlijk niet een vrije val? En missen niet veel mensen het doel, het net, oftewel Christus? Vallen niet velen naast het net te pletter ook al hebben ze een parachute bij zich? Die parachute vergelijk ik maar even met het Woord van God. Dat Woord is voor de meeste mensen te verkrijgen. Maar men gebruikt het niet of men weet het niet te verstaan. Vreselijk eigenlijk, want als ze naast het net vallen sterven ze.

Zo mocht ik bij mijn vrije val in het net terecht komen. Ik mocht Christus in mijn hart toelaten en kreeg het geloof als een gave.

Ef.2: 7, 8 7 opdat Hij in de komende eeuwen de alles overtreffende rijkdom van Zijn genade zou bewijzen, door de goedertierenheid over ons in Christus Jezus. 8 Want uit genade bent u zalig geworden, door het geloof, en dat niet uit u, het is de gave van God;




Gelukkig zijn er met mij heel veel mensen tijdens hun vrije val in het net terecht gekomen. Over de gehele wereld zijn talrijke getrouwe gelovigen en hun aantal neemt toe.

Desondanks mag ik bidden voor nog meer mensen die hun vertrouwen op Christus gaan stellen. Want Christus kwam voor alle mensen en wil graag dat ze behouden worden.

1Tim.2: 4 Die wil dat alle mensen zalig worden en tot kennis van de waarheid komen.
Tit.2: 11 Want de zaligmakende genade van God is verschenen aan alle mensen,

De sprong in het net lijkt eng. Velen denken dat ze dan de zeggenschap over hun leven kwijt raken. Geloven lijkt een keurslijf, een slavenbestaan. Maar neem van mij aan dat dit niet waar. Richt je tijdens de sprong op Christus en val in Zijn net.

Tevens heb ik mijn studie over Efeze 2 op mijn blog gezet. 

3 opmerkingen:

Aritha V. zei

Dank je wel! Eng filmpje. Heel beeldend dat je het bij deze studie gebruikt. Wat een wonder dat het vangnet van het Evangelie er is. En dat God er op uit is om ons nieuw leven te geven!

Aritha V. zei

O ja, en je linkje gaat niet helemaal goed.

Rinske zei

Dank je wel Jedidja voor je reactie. En het linkje doet het bij mij wel goed.