Inleiding

Is het zo belangrijk hoe we de Bijbel lezen? Mijn ervaring is van wel. Ik was bijna gestrand in de tegenstrijdigheden in Gods Woord en de verschillende uitleggingen daarover. Staan er dan in de Bijbel teksten die elkaar tegenspreken? Ik heb ze wel gevonden. Neem bijvoorbeeld 1 Korinthe 7,26,29 en vergelijk dat met 1 Timotheüs 5:14. Ik weet wel dat je de teksten in het verband moet lezen, maar dan nog kwam ik er niet uit. In mijn studie "tegenstrijdigheden in de Bijbel" kun je lezen waar ik zoal tegenaan ben gelopen en hoe ik deze vermeende tegenstrijdigheden mag lezen.

In de verzen 1 Korinthe 1:10 en Filippenzen 2:2 spreekt de Bijbel over eensgezindheid. Als ik om mij heen kijk heb ik het idee dat we alles behalve eensgezind zijn. Over het werk van Christus denken we veelal wel hetzelfde, maar er zijn verder veel verschillen en dus ook veel groepen.

In de VISIE van januari 2014 wordt in “slijpsteen” gevraagd of werken aan kerkelijke eenheid verspilde energie is. 61 % vindt van niet, 39 % vindt van wel.

Ik denk dat veel van de verschillen te maken hebben met hoe we de Bijbel lezen.

Wat ik veel hoor en lees is dat wij tegenwoordig leven in en mogen bouwen aan het Koninkrijk van God. De Here Jezus wordt aanbeden als onze Koning. Maar is Christus op dit moment Koning? Hierover kun je lezen in mijn studie "De toekomst van de mens" deel 1 "Het Koninkrijk"

Maar om de bedoeling van het Koninkrijk goed te begrijpen raad ik je aan ook de andere delen van de studie te lezen. Daar vind je dan ook een een uitleg over "de hel", waar ik me aan gewaagd heb. Eén en ander hebben, naar mijn idee, met elkaar te maken.

"De hel" is een onderwerp waar we mee in onze maag zitten. Ongeveer 10 jaar geleden werd daar in diverse tijdschriften aandacht aan besteed. In het blad CV-Koers schreef een bekende Nederlander dat hij zou willen dat er een ander verhaal was dan "de hel". Bovendien werd het "ons nare geheimpje" genoemd.

Waar ik natuurlijk benieuwd naar ben is wat je van de studies vindt.

zaterdag 4 april 2015

Doodstraf

DOODSTRAF

Via "Amnesty", wat vergeven en kwijtschelding van straf betekent, ontving ik een bericht over iemand die vrijgesproken was van de doodstraf. Hij had 18 jaar onschuldig vastgezeten. Dat raakte me. Wat een ellende, maar ook mooi dat hij nu vrij is.

Ik weet van Iemand die ook onschuldig was, maar toch de doodstraf kreeg. Het is ongeveer 1985 jaar geleden gebeurd. Deze Mens stierf maar het wonder is dat hij na drie dagen opstond uit de dood.

1Kor.15: 20 – 22 20 Maar nu, Christus ís opgewekt uit de doden en is de Eersteling geworden van hen die ontslapen zijn. 21 Want omdat de dood er is door een mens, is ook de opstanding van de doden er door een Mens. 22 Want zoals allen in Adam sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. HSV

Ik mag weten dat ook al moet ik sterven, om wat voor reden dan ook, ik zal opstaan IN Christus. En er is verzoening voor alle mensen.


Hoe zit het met die 3 dagen en nachten dat Christus in het graf was?

Door onderstaande schema wordt het voor mij iets duidelijker.


7 opmerkingen:

 1. Ja, ik las dat ook, dat iemand vrijgesproken werd na 18 jaar. Wat zal dat zijn! Mooi hoe je het ingeweven heb ik je Bijbelstudie. Hij leeft. Hij is opgestaan. Wat een wonder.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mooie blogje, ik volg meestal blogjes dat dezelfde hobbys als ik hebben...lijkt me leuk om hier te volgen...fijne dag...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat je mijn blog bezocht hebt en dat je het mooi vindt. Ik ga ook eens bij jou kijken.

   Verwijderen
 3. Reacties
  1. Hallo Eve,
   Nee, ik schrijf niet met gedetineerden. Maar ik steun Amnesty international. En daar krijg ik dan allerlei berichten van. Zodoende wist ik van deze vrijspraak.

   Verwijderen
 4. DreamHost is the best website hosting company for any hosting plans you might require.

  BeantwoordenVerwijderen