Welkom op mijn blog.

Welkom op mijn blog. In 2014 ben ik begonnen met bloggen. Het maken van Bijbelstudies is voor mij belangrijk. Alleen horen en lezen beklijft niet. Het begrijpen gaat het beste door in het onderwerp te duiken en het op te schrijven. Ik besloot om het bestudeerde niet voor mezelf te houden maar te delen. De studies staan allemaal rechts op dit blog. Ze gaan over Bijbelse onderwerpen die mij aanspreken.

Verder probeer ik elke maand een blog te plaatsen. Zo'n stukje schrijf ik in eerste instantie voor het blad van de kerkelijke gemeenschap waar ik neer toe ga. Als het daar is verschenen deel ik het hier. Zo vang ik twee vliegen in één klap. De onderwerpen zijn uit Gods Woord, tijdschriften of gaan over persoonlijke gebeurtenissen en ervaringen. Ik nodig je uit om rond te snuffelen in mijn studies en je voordeel er mee te doen. Je mag ze gerust kopiëren of delen maar dan wel graag met vermelding van de bron. Succes met studeren. Het staat je vrij om te reageren.


vrijdag 26 augustus 2022

Eens wordt het vrede.

Eens wordt het vrede!

De wereld om ons heen komt steeds meer in nood: Mattheus 24: 6-8 6 U zult horen van oorlogen en geruchten van oorlogen; pas op, word niet verschrikt, want al die dingen moeten gebeuren, maar het is nog niet het einde. 7 Want het ene volk zal tegen het andere volk opstaan, en het ene koninkrijk tegen het andere koninkrijk; en er zullen hongersnoden zijn en besmettelijke ziekten en aardbevingen in verscheidene plaatsen. 8 Maar al die dingen zijn nog maar een begin van de weeën.

Er is grote honger in Afrika. Het is oorlog in Oekraïne. In het begin schrokken we heel erg, want wat gaat dat voor ons betekenen? Maar het went. Ik/wij leven door en we blijven nog buiten schot. En laten we China ook maar in de gaten houden. Maar er is nog meer: 2 Timotheüs 3: 1-3 1 En weet dit dat in de laatste dagen zware tijden zullen aanbreken. 2 Want de mensen zullen liefhebbers zijn van zichzelf, geldzuchtig, grootsprekers, hoogmoedig, lasteraars, hun ouders ongehoorzaam, ondankbaar, onheilig, 3 zonder natuurlijke liefde, onverzoenlijk, kwaadsprekers, onmatig, wreed, zonder liefde voor het goede, 4 verraders, roekeloos, verwaand, meer liefhebbers van zingenot dan liefhebbers van God.

Het onrustig in ons eigen land. Er komen steeds meer schandalen boven water. Overleg is lastig. De waarheid achterhalen ook. Wie heeft er gelijk? Maar één ding is zeker, de mens gaat deze wereld niet redden. Gelovigen weten dit. Andersdenkenden voelen dit.

In de bijlage van de Volkskrant van 18 Juni 2022 stond een interview met defensiespecialist Rob de Wijk. Het gaat o.a. ook over de oorlog in Oekraïne.

"Ja, het is bloedlink wat er momenteel gebeurt. Er wordt voor het eerst in de geschiedenis openlijk gesproken over een kernwapenoorlog. Terwijl, kernwapens waren er voorheen om ervoor te zorgen dat er geen conflicten zouden uitbreken tussen landen die er beschikking over hadden. En nu wordt gezegd: nee, die kernwapens zijn ervoor om het conflict niet helemaal uit de klauwen te laten lopen. Dat is echt krankzinnig. Dan is het wel terecht dat iemand zich zorgen begint te maken."

"Er is een behoorlijke kans dat dit heel slecht voor Poetin afloopt en zo iemand heeft er weinig problemen mee om uiteindelijk te zeggen: dit is een existentiële dreiging dus ik zet kernwapens in. De discussie over wat er dan moet gebeuren wordt in zeer beperkte kring ook wel gevoerd, kan ik je vertellen. Waarschijnlijk doen we niks."

In het boek "Het meesterwerk van God", geschreven door Henk Binnendijk, lees ik dat de Duitse atoomfysicus Bernhard Philbert in een boek schrijft dat de rampen van Openbaring 8 en 9 een nauwkeurige beschrijving van een kernoorlog zijn.

Toch hebben wij hoop. Als de wereld door deze ellende is gegaan gaat Christus regeren in Zijn Koninkrijk.

Daniël 2:44 In de dagen van die koningen zal de God van de hemel echter een Koninkrijk doen opkomen dat voor eeuwig niet te gronde zal gaan en waarvan de heerschappij niet op een ander volk zal overgaan. Het zal al die andere koninkrijken verbrijzelen en tenietdoen, maar zelf zal het voor eeuwig standhouden.

 

In dat Koninkrijk zal rechtvaardig, mogelijk streng geregeerd worden.

Psalm 9: 8, 9 8 Maar de HEERE zetelt voor eeuwig, Hij heeft Zijn troon gereedgemaakt voor het gericht. 9 Hij Zelf zal de wereld oordelen in gerechtigheid en over de volken op billijke wijze rechtspreken.

Jesaja 2: 2-4 2 Het zal in het laatste der dagen geschieden dat de berg van het huis van de HEERE vast zal staan als de hoogste van de bergen, en dat hij verheven zal worden boven de heuvels, en dat alle heidenvolken ernaartoe zullen stromen. 3 Vele volken zullen gaan en zeggen: Kom, laten wij opgaan naar de berg van de HEERE, naar het huis van de God van Jakob; dan zal Hij ons onderwijzen aangaande Zijn wegen, en zullen wij Zijn paden bewandelen. Want uit Sion zal de wet uitgaan, en het woord van de HEERE uit Jeruzalem. 4 Hij zal oordelen tussen de heidenvolken en veel volken vonnissen. En zij zullen hun zwaarden omsmeden tot ploegscharen en hun speren tot snoeimessen. Geen volk zal tegen een ander volk het zwaard opheffen. Oorlog voeren zullen zij niet meer leren.


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Rinske! Ik zag ineens bij toeval de opmerking die je laatst bij mij plaatste, en ging ook eindelijk weer eens een kijkje nemen op jouw blog... Mooie overdenking dit. Ik zie er wel echt naar uit. Vrede. Rust. Geen tranen meer. Nu nog even niet, maar wat heerlijk dat we weten dat die tijd komt en daar naar uit mogen zien! Ik ben geen nieuwe blog begonnen hoor, heb 'm alleen een nieuwe naam gegeven. Je kunt me nu vinden onder: hetblijebos.blogspot.com. Tot ziens, ook sowieso op instagram natuurlijk;)! Liefs

Rinske zei

Hallo Mirjam. Leuk dat je weer eens langs kwam en bedankt voor je mooie reactie. Je blog heeft een gezellige naam gekregen. Zelf ben ik minder bezig met dit blog en veel meer in de natuur zolang dit nog kan vanwege mijn leeftijd. Dus spreek ik je meer op Instagram. Binnen zitten kan later altijd weer. Groetjes!