Welkom op mijn blog.

Welkom op mijn blog. In 2014 ben ik begonnen met bloggen. Het maken van Bijbelstudies is voor mij belangrijk. Alleen horen en lezen beklijft niet. Het begrijpen gaat het beste door in het onderwerp te duiken en het op te schrijven. Ik besloot om het bestudeerde niet voor mezelf te houden maar te delen. De studies staan allemaal rechts op dit blog. Ze gaan over Bijbelse onderwerpen die mij aanspreken.

Verder probeer ik elke maand een blog te plaatsen. Zo'n stukje schrijf ik in eerste instantie voor het blad van de kerkelijke gemeenschap waar ik neer toe ga. Als het daar is verschenen deel ik het hier. Zo vang ik twee vliegen in één klap. De onderwerpen zijn uit Gods Woord, tijdschriften of gaan over persoonlijke gebeurtenissen en ervaringen. Ik nodig je uit om rond te snuffelen in mijn studies en je voordeel er mee te doen. Je mag ze gerust kopiëren of delen maar dan wel graag met vermelding van de bron. Succes met studeren. Het staat je vrij om te reageren.


zaterdag 2 februari 2019

OPENBARING 16


Einde der tijden.

Openbaring 16: 17 En de zevende engel goot zijn schaal uit over de lucht. En er klonk een luide stem uit de tempel in de hemel, vanaf de troon, die zei: Het is geschied.

Doordat ik het boek Openbaring onderzoek, ben ik tegelijkertijd bezig met het overdenken van 'einde der tijden'. 
Daarin ben ik niet de enige.

Vorig jaar heb ik gekeken naar de uitzendingen van “Kijken in de ziel”. In één van die uitzendingen deed dominee Bottenbley de uitspraak dat hij het 'einde der tijden' rond 2030 verwacht.

Op “Wikipediastaat een lijst met voorspellers van het 'einde der tijden'. Daarop wordt o.a. Hal Lindsey vermeld. Ik herinner me dit nog wel, alhoewel ik toen dacht dat het einde in 1981 zou komen. Het valt op dat de lijst van voorspellers tot 1900 korter is dan vanaf 1900. Er wordt steeds vaker voorspeld. 
Zou dat komen omdat we wel steeds dichter bij 'die dag' komen?

Ondertussen is mijn studie over Openbaring 16 af. Het is een heftig hoofdstuk waarin vanuit de hemel in Openbaring 15: 1 de zeven plagen worden aangekondigd. Deze zeven plagen worden in Openbaring 16 uitvoerig beschreven. 

In Openbaring 16: 17 staat aan het eind: “Het is geschied”. In Openbaring 15: 1 staat dat na de zeven plagen een einde aan Gods toorn zal komen. 

Ik hoef er niet aan te twijfelen dat Gods toorn rechtvaardig zal zijn. Ik ben mij ervan bewust dat ik niet half weet hoeveel corruptie en narigheid er is en nog zal zijn op deze wereld. Ik wordt iedere keer weer opgeschrikt door het nieuws over allerlei ellende al dan niet bewust gepleegd. Ook op internet is er genoeg te vinden waarover ik diep treurig wordt zoals op deze site van Franklin ter Horst. Misschien is dit nog maar een druppel op de gloeiend plaat. Zal het milieu nog gered kunnen worden door menselijke goed bedoelde inspanningen als er achter de schermen zoveel 'kwaad' plaats vind? En komt er opnieuw nucleaire bewapening in diverse landen?
                                                     

Als ik met dit alles wordt geconfronteerd kan ik alleen maar belijden en bidden en ben ik dankbaar dat God recht zal verschaffen in deze wereld. 

Ik leef in een tijd waarover Efeze 5: 16 zegt dat de dagen vol kwaad zijn. Tegelijkertijd staat er dat ik de geschikte tijd uit moet buiten en met wijsheid mag wandelen ten opzichte van hen die buiten het Lichaam van Christus zijn. Daarin gaat het, denk ik, niet om grote dingen. Ik ben niet bij machte om het kwade tij te keren. Maar ik kan wel bidden en soms kan ik een heel klein lichtje zijn.

Efeze 5: 16 en buit de geschikte tijd (kairos) uit, omdat de dagen vol kwaad zijn.

Kolossenzen 4: 5 Wandel met wijsheid bij hen die buiten zijn, en buit de geschikte tijd uit.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Je hebt nog een paar Openbaring hoofdstukjes te gaan zie ik:). Mooi hoe je dit stukje afsluit, ook hele kleine lichtjes maken verschil in deze soms zo donkere wereld!

Rinske zei

Dank je wel voor je reactie. Ja, er volgen nog een paar pittige hoofdstukken. Maar ik ben over de helft:).