Inleiding

Is het zo belangrijk hoe we de Bijbel lezen? Mijn ervaring is van wel. Ik was bijna gestrand in de tegenstrijdigheden in Gods Woord en de verschillende uitleggingen daarover. Staan er dan in de Bijbel teksten die elkaar tegenspreken? Ik heb ze wel gevonden. Neem bijvoorbeeld 1 Korinthe 7,26,29 en vergelijk dat met 1 Timotheüs 5:14. Ik weet wel dat je de teksten in het verband moet lezen, maar dan nog kwam ik er niet uit. In mijn studie "tegenstrijdigheden in de Bijbel" kun je lezen waar ik zoal tegenaan ben gelopen en hoe ik deze vermeende tegenstrijdigheden mag lezen.

In de verzen 1 Korinthe 1:10 en Filippenzen 2:2 spreekt de Bijbel over eensgezindheid. Als ik om mij heen kijk heb ik het idee dat we alles behalve eensgezind zijn. Over het werk van Christus denken we veelal wel hetzelfde, maar er zijn verder veel verschillen en dus ook veel groepen.

In de VISIE van januari 2014 wordt in “slijpsteen” gevraagd of werken aan kerkelijke eenheid verspilde energie is. 61 % vindt van niet, 39 % vindt van wel.

Ik denk dat veel van de verschillen te maken hebben met hoe we de Bijbel lezen.

Wat ik veel hoor en lees is dat wij tegenwoordig leven in en mogen bouwen aan het Koninkrijk van God. De Here Jezus wordt aanbeden als onze Koning. Maar is Christus op dit moment Koning? Hierover kun je lezen in mijn studie "De toekomst van de mens" deel 1 "Het Koninkrijk"

Maar om de bedoeling van het Koninkrijk goed te begrijpen raad ik je aan ook de andere delen van de studie te lezen. Daar vind je dan ook een een uitleg over "de hel", waar ik me aan gewaagd heb. Eén en ander hebben, naar mijn idee, met elkaar te maken.

"De hel" is een onderwerp waar we mee in onze maag zitten. Ongeveer 10 jaar geleden werd daar in diverse tijdschriften aandacht aan besteed. In het blad CV-Koers schreef een bekende Nederlander dat hij zou willen dat er een ander verhaal was dan "de hel". Bovendien werd het "ons nare geheimpje" genoemd.

Waar ik natuurlijk benieuwd naar ben is wat je van de studies vindt.

zaterdag 11 juni 2016

Laatste tijden van de Gemeente.

Laatste tijden van de Gemeente.

Over dit onderwerp gaat mijn nieuwste studie:
Deze studie gaat over de eindtijd tijdens de bedeling van de Ene Gemeente, het Lichaam van Christus waarvan Hij het Hoofd is. Als die eindtijd op zijn hoogte punt is gekomen zal God de draad weer opnemen met Zijn volk Israël. Dan breekt het Koninkrijk der Hemelen baan, oftewel het 1000 jarig rijk vangt aan. De laatste tijden van de Gemeente zullen bestaan uit misleidingen en leringen van de duivel.

Alle vier de stromingen waar wij, als christenen, tegenwoordig mee te maken hebben, de New Age Beweging, de Rooms-katholieke kerk, de Oecumenische Beweging en de Charismatische Beweging, hebben elementen in hun leer opgenomen die uit dubieuze bronnen komen. Ik heb geprobeerd om al die stromingen te doorgronden, maar dat is allemaal erg ingewikkeld en ik raakte het spoor een beetje bijster. Nu heb ik geprobeerd de hoofdlijnen uit deze bewegingen weer te geven in mijn studie en dan met het oog op de invloed die ze hebben op deze tijd. Ik heb wel het idee gekregen dat die invloed veel groter is dat ik zo op het eerste gezicht zou denken.

Tussen die invloeden door laveert de Gemeente, het lichaam van Christus. Aan deze Gemeente werkt God in het verborgene na Handelingen tot heden. Deze Gemeente kenmerkt zich doordat zij de dingen zoekt die boven zijn. De Gemeente zoekt geen aardse zegeningen. Als ik dit als leidraad aanhoud ben ik genoodzaakt om alle uiterlijkheden, die tegenwoordig aangeboden worden, te onderzoeken en te toetsen aan Gods Woord.

Kol.3: 1, 2 1 Als u nu met Christus opgewekt bent, zoek dan de dingen die boven zijn, waar Christus is, Die aan de rechterhand van God zit.
2 Bedenk de dingen die boven zijn en niet die op de aarde zijn,


2 opmerkingen:

 1. Lijkt me mooi om dat meer te bestuderen en lessen te leren voor hoe we mogen leven, in deze tijd.
  Het eerste linkje, waar gaat dat heen? Liefs en Gods Zegen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Best lastig om aan te geven hoe wij mogen leven. Daar kan ik nog wel eens een studie over maken. Wij willen graag regels, maar in de genade tijd worden regels al snel wetten. De dingen zoeken en bedenken die boven zijn is geestelijk. Een ding wat ik vaak bedenk is dat ik IN Christus geliefd ben bij God de Vader.

   Verwijderen