Welkom op mijn blog.

Welkom op mijn blog. In 2014 ben ik begonnen met bloggen. Het maken van Bijbelstudies is voor mij belangrijk. Alleen horen en lezen beklijft niet. Het begrijpen gaat het beste door in het onderwerp te duiken en het op te schrijven. Ik besloot om het bestudeerde niet voor mezelf te houden maar te delen. De studies staan allemaal rechts op dit blog. Ze gaan over Bijbelse onderwerpen die mij aanspreken.

Verder probeer ik elke maand een blog te plaatsen. Zo'n stukje schrijf ik in eerste instantie voor het blad van de kerkelijke gemeenschap waar ik neer toe ga. Als het daar is verschenen deel ik het hier. Zo vang ik twee vliegen in één klap. De onderwerpen zijn uit Gods Woord, tijdschriften of gaan over persoonlijke gebeurtenissen en ervaringen. Ik nodig je uit om rond te snuffelen in mijn studies en je voordeel er mee te doen. Je mag ze gerust kopiëren of delen maar dan wel graag met vermelding van de bron. Succes met studeren. Het staat je vrij om te reageren.


zondag 31 januari 2016

Het geheimenis van Christus.

Het geheimenis van Christus.

Kol.2: 2, 3 2 opdat hun harten bemoedigd mogen worden, samengevoegd in de liefde, en zij tot heel de rijkdom van de volle zekerheid van het inzicht mogen komen, om het geheimenis te leren kennen van God, en van de Vader en van Christus, 3 in Wie al de schatten van de wijsheid en van de kennis verborgen zijn.

1Tim.3: 16 En buiten alle twijfel, groot is het geheimenis van de godsvrucht: God is geopenbaard in het vlees, is gerechtvaardigd in de Geest, is verschenen aan de engelen, is gepredikt onder de heidenen, is geloofd in de wereld, is opgenomen in heerlijkheid.

Nog steeds had ik moeite met het begrijpen van het 'geheimenis' van Christus. Christus was toch bekend? Velen hadden Hem gezien met zijn wonderen en tekenen. Er was over Hem geschreven. Hoe kon Hij dan nog een geheim zijn?

In brochure 12 van Levend Water, door D. van Zuijlekom, las ik:
In Timotheüs 3: 16 wordt ons in één zin het geheimenis van Christus onthuld. Christus was verborgen. Hij was het geheimenis van God, (Col.2: 2, 3). Hij was wel aangekondigd door de profeten en andere schrijvers van het Oude Testament, maar men kende Hem nog niet. Hij was nog een geheimenis.”

Het kwartje viel bij mij. Natuurlijk, ze zagen Christus zonder Hem echt te kennen. Ze vonden Zijn wonderen en tekenen prachtig, maar begrepen niet echt wat Hij kwam doen. En toen viel aan het einde van Handelingen het doek.

D. van Zuijlekom schrijft verder:
Maar Christus is geopenbaard geworden door Zijn vleeswording, door Zijn lijden en sterven, door Zijn opstanding en door Zijn opname in heerlijkheid.”

Soms gebeurt het dat een geheimenis ineens heel dicht bij komt en duidelijk wordt. Want hoe lang lees ik deze verzen nu al niet. Wat is het mooi dat ik dit Geheimenis mag kennen, aanvaarden en trachten te begrijpen. En dat ik dit Geheim mag delen met anderen in deze steeds woeliger wordende tijden.



Kol.1:27 Aan hen heeft God willen bekendmaken wat de rijkdom is van de heerlijkheid van dit geheimenis onder de heidenen: Christus onder u, de hoop op de heerlijkheid.

Ik realiseer mij dat ik deze tekst vorige maand ook heb geciteerd.
Mooi thema. CHRISTUS!
Vorige maand was Hij mijn Hoop. Nu is Hij mijn Geheimenis in Wie alle schatten van wijsheid en kennis verborgen zijn.

1 opmerking:

Aritha zei

Vooral Ik Ben is zo'n grote naam. Alle namen wel. Dank je wel.