Welkom op mijn blog.

Welkom op mijn blog. In 2014 ben ik begonnen met bloggen. Het maken van Bijbelstudies is voor mij belangrijk. Alleen horen en lezen beklijft niet. Het begrijpen gaat het beste door in het onderwerp te duiken en het op te schrijven. Ik besloot om het bestudeerde niet voor mezelf te houden maar te delen. De studies staan allemaal rechts op dit blog. Ze gaan over Bijbelse onderwerpen die mij aanspreken.

Verder probeer ik elke maand een blog te plaatsen. Zo'n stukje schrijf ik in eerste instantie voor het blad van de kerkelijke gemeenschap waar ik neer toe ga. Als het daar is verschenen deel ik het hier. Zo vang ik twee vliegen in één klap. De onderwerpen zijn uit Gods Woord, tijdschriften of gaan over persoonlijke gebeurtenissen en ervaringen. Ik nodig je uit om rond te snuffelen in mijn studies en je voordeel er mee te doen. Je mag ze gerust kopiëren of delen maar dan wel graag met vermelding van de bron. Succes met studeren. Het staat je vrij om te reageren.


woensdag 28 oktober 2015

Vluchtelingen.

Vluchtelingen.

Het is het onderwerp van de dag. Door de een worden ze hartelijk welkom geheten. Door de ander worden ze verguisd. De ene site schrijft over kansen en mogelijkheden voor Nederland. De andere site schrijft over een invasie van moslims, met alle gevolgen van dien. Zijn het wel echte vluchtelingen of zijn het gelukzoekers? Zijn het brave, in nood verkerende burgers, of zijn het verkrachters en criminelen? Of wordt de soep niet zo heet gegeten als hij wordt opgediend?



Eerlijk gezegd weet ik niet meer wat ik kan geloven. Brengt de pers de waarheid? Wat moet ik denken van al die sites die elkaar tegenspreken en waar de reacties divers en regelmatig niet mis te verstaan zijn? Moet ik op die ene partij stemmen die de grenzen wil sluiten? Ben ik dan echt beter af? En hoe zit het met mijn gastvrijheid? Of ben ik bang mijn luxe leventje te moeten inleveren? En wat zal de toekomst van mijn kinderen en kleinkinderen zijn?
Al zoekend op internet kwam ik bij Open Doors en bij onderstaande linken terecht. Die geven informatie waar ik over na kan denken.

www.opendoors.nl
http://www.amen.nl/artikel/1311/rijke-buren-doen-niets-voor-vluchtelingen
http://www.elsevier.nl/Nederland/achtergrond/2015/9/Nederland-is-hardvochtig-en-12-andere-misverstanden-over-migratie-2672983W/

Wat zegt de Bijbel:

Joz.20: 4 Als hij vlucht tot een van die steden, zo zal hij staan aan de deur der stadspoort, en hij zal zijn woorden spreken voor de oren van de oudsten derzelver stad; dan zullen zij hem tot zich in de stad nemen, en hem plaats geven, dat hij bij hen wone.

Ook Lev.19: 34 en Lev.23: 22 gaan over vreemdelingen.

Mattheus 25: 39, 40 39 Wanneer hebben wij U ziek gezien of in de gevangenis en zijn bij U gekomen? 40 En de Koning zal hun antwoorden: Voorwaar, Ik zeg u: voor zover u dit voor een van deze geringste broeders van Mij gedaan hebt, hebt u dat voor Mij gedaan.

Mattheus 5: 44 Maar Ik zeg u: Heb uw vijanden lief; zegen hen die u vervloeken; doe goed aan hen die u haten; en bid voor hen die u beledigen en u vervolgen;

Nu kan ik zeggen dat dit opdrachten voor Israël waren. Toch denk ik dat mijn houding daar zeker mee mag overeenstemmen. Mattheus 5: 44 liegt er niet om. Wat zou het mooi zijn als er veel Moslims tot geloof komen. Het kost niets om daarvoor te bidden.

In de Stentor van 18 september las ik: “Harderwijk gaat opvang bieden aan 800 asielzoekers. Zij worden gehuisvest op het voormalige kazerneterrein Kranenburg-Noord aan de Mecklenburglaan.”

http://www.destentor.nl/regio/harderwijk/harderwijk-gaat-800-asielzoekers-opvangen-1.5251731

Dan toch maar volgend jaar, als ik 65 ben, vrijwilligerswerk gaan doen in het asiel zoekers centrum? Alhoewel het zomaar zou kunnen dat dit niet meer mogelijk is. http://www.refdag.nl/nieuws/binnenland/moslims_in_verzet_tegen_christelijkehulp_aan_vluchtelingen_1_941290

Het laatste woord is er nog niet over gezegd. 


2 opmerkingen:

Aritha zei

Ja en zo zijn we er mee bezig! Ik herken dat wel. Dank je wel voor de mooie studiepunten ( Bijbelverzen)

Rinske zei

Dank je wel, Ariëlla, voor je reactie en goed te horen dat je mijn zoeken, ook in Gods Woord, naar een goede houding in het vluchtelingen probleem herkend. 'Vroeger' kon ik heel zwart / wit reageren op dingen. Nu ervaar ik daarin meer nuances en daar ben ik eigenlijk wel blij om. Dat zwart / witte stoot vaak af. Dat zie je ook in de felle reacties tegen de komst van vluchtelingen.