Welkom op mijn blog.

Welkom op mijn blog. In 2014 ben ik begonnen met bloggen. Het maken van Bijbelstudies is voor mij belangrijk. Alleen horen en lezen beklijft niet. Het begrijpen gaat het beste door in het onderwerp te duiken en het op te schrijven. Dus besloot ik om het bestudeerde niet voor mezelf te houden maar te delen. De studies staan allemaal rechts op dit blog. Ze gaan over Bijbelse onderwerpen die mij aanspreken.

Verder probeer ik elke maand een blog te plaatsen. Zo'n stukje schrijf ik in eerste instantie voor het blad van de kerkelijke gemeenschap waar ik neer toe ga. Als het daar is verschenen deel ik het hier. Zo vang ik twee vliegen in één klap. De onderwerpen zijn uit Gods Woord, tijdschriften of gaan over persoonlijke gebeurtenissen en ervaringen. Ik nodig je uit om rond te snuffelen in mijn studies en je voordeel er mee te doen. Je mag ze gerust kopiëren of delen maar dan wel graag met vermelding van de bron. Succes met studeren. Het staat je vrij om te reageren.


woensdag 14 oktober 2015

Beproeft de dingen die daarvan verschillen. Filippenzen 1: 10

Beproef de dingen de daarvan verschillen.

In mijn blog ben ik bezig met het aantonen van de verschillen in het onderwijs tussen de brieven die Paulus heeft geschreven tijdens Handelingen en na Handelingen. In mijn Bijbel vallen deze verschillen niet echt op. Dit omdat de brieven, die Paulus tijdens en na Handelingen geschreven heeft, door elkaar staan. Wat dat voor gevolgen heeft laat ik zien in de diverse studies die te vinden zijn aan de rechterkant van dit blog.

Vandaag heb ik de studie: Verzegeld met heilige geest  toegevoegd. 

Het is belangrijk dat ik beproef de dingen die daarvan verschillen, Filippenzen 1: 10 (SV). Doe ik dit niet dan raak ik het spoor in de Bijbel bijster. Dit is wat mij bijna is overkomen. Maar gelukkig kwam er voor mij op tijd helderheid over de teksten die tegenstrijdig aan elkaar leken. Daar ben ik God nog dagelijks dankbaar voor en ik wil met jullie delen dat wat mij zoveel duidelijkheid heeft gegeven. 

Zie ook mijn studie:
Beproeft de dingen die daarvanverschillen


En mijn studie: Tegenstrijdigheden in de Bijbel”.

De brieven van Paulus die hij na Handelingen heeft geschreven begint met de brief aan Efeze. Toch is deze brief niet alleen aan Efeze geschreven. Het is nog maar de vraag of er de naam van de stad genoemd is in deze brief. In de NBG staat de naam 'Efeze' in Efeze 1: 1 tussen haakjes. In de Willibrord vertaling en in de brochure 8, geschreven door D. van Zuijlekom, staat dat de Efeze brief een algemene open brief was, die bestemd was voor meerdere gemeenten. Dat lijkt aannemelijk omdat in de brief belangrijk onderwijs staat wat alle gemeenten, die nu bij het Lichaam van Christus horen en één zijn in dat Lichaam, zouden moeten lezen. Ook wij behoren tot dat ene Lichaam.


2 opmerkingen:

 1. Ik las ooit tijdens mijn Bijbelstudie dat de brief aan Efeze gericht was aan een streek van de gemeenten in Klein-Azië en de brief van Efeze is gaan heten omdat hij in Efeze bewaard werd. Beza veronderstelde dat deze brief inderdaad bedoeld was voor meer dan één gemeente.

  het lijkt ook alsof Paulus zijn lezers niet persoonlijk kent (Ef 1:15; 3:2-4)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mooi, deze aanvulling en bevestiging, Jedidja! En inderdaad nu ik Ef. 1:15 en Ef. 3:2-4 lees vanuit het oogpunt dat Paulus deze lezers niet persoonlijk kende, herken ik dat.

   Verwijderen