Welkom op mijn blog.

Welkom op mijn blog. In 2014 ben ik begonnen met bloggen. Het maken van Bijbelstudies is voor mij belangrijk. Alleen horen en lezen beklijft niet. Het begrijpen gaat het beste door in het onderwerp te duiken en het op te schrijven. Ik besloot om het bestudeerde niet voor mezelf te houden maar te delen. De studies staan allemaal rechts op dit blog. Ze gaan over Bijbelse onderwerpen die mij aanspreken.

Verder probeer ik elke maand een blog te plaatsen. Zo'n stukje schrijf ik in eerste instantie voor het blad van de kerkelijke gemeenschap waar ik neer toe ga. Als het daar is verschenen deel ik het hier. Zo vang ik twee vliegen in één klap. De onderwerpen zijn uit Gods Woord, tijdschriften of gaan over persoonlijke gebeurtenissen en ervaringen. Ik nodig je uit om rond te snuffelen in mijn studies en je voordeel er mee te doen. Je mag ze gerust kopiëren of delen maar dan wel graag met vermelding van de bron. Succes met studeren. Het staat je vrij om te reageren.


vrijdag 3 oktober 2014

Burlende herten.

Burlende herten.

Het is de tijd van de burlende herten op de Veluwe. Ik ben dit jaar diverse keren 's ochtends het bos in gefietst om filmpjes te maken van de herten.
Maandag 29 september kon ik een mooi filmpje maken.
Toen ik naar huis fietste dacht ik er nog over na.
De edelherten zijn al 3 weken bezig om hun kudde hindes te verdedigen tegenover andere mannetjes, ofwel om een groepje vrouwtjes te bemachtigen. Ze gaan hele nachten de strijd aan voor de kudde. Ze schijnen dan die weken erg af te vallen. Maar het hele ritueel zorgt uiteindelijk voor nieuw leven. 
 
 
Ik moest denken aan God die nu al vele jaren bezig is zijn kudde, die Hij zich als bruid gekozen heeft, te bereiken. Hij heeft er alles voor gedaan. Hij heeft er Zijn Zoon voor gegeven. Hij zoekt en roept ze nog steeds. Wij zien dit niet direct. God doet het op dit moment in het verborgene.
De strijd gaat nog voort. De huidige eigenaar van de kudde gaat verliezen.
Ik heb het over Israël. Israël zal als volk zich bekeren en aan God gaan toebehoren.

Ik las in de Bijbel:
Hosea 2: 15, 18, 19 15 Op die dag zal het gebeuren, spreekt de HEERE
(Jehova), dat u Mij zult noemen: mijn Man, en Mij niet meer zult noemen: mijn Baäl! 18 Ik zal u voor eeuwig tot Mijn bruid nemen: ja, Ik zal u tot Mijn bruid nemen in gerechtigheid en in recht, in goedertierenheid en in barmhartigheid. 19 In trouw zal Ik u voor Mij als bruid nemen; en u zult de HEERE (Jehova) kennen.

Maar ik vond nog een vergelijking.
Zoals het edelhert het hoofd is van zijn kudde, zo is Christus het Hoofd van Zijn Gemeente, Zijn Lichaam.
 
Efeze 1: 22, 23 22 En Hij heeft alle dingen aan Zijn voeten onderworpen en heeft Hem als hoofd over alle dingen gegeven aan de gemeente, 23 die Zijn lichaam ien de vervulling van Hem Die alles in allen vervult.
Kol.1: 18 En Hij is het Hoofd van het lichaam, namelijk van de Gemeente, Hij, Die het begin is, de Eerstgeborene uit de doden, opdat Hij in allen de eerste zou zijn.

Ik kwam bemoedigd thuis. Zowel door dat wat ik in het bos mocht zien en filmen als door de gedachten daar om heen.

5 opmerkingen:

Aritha zei

Wat een mooie vergelijking op het laatste. Ja, zo kom je bemoedigd thuis.

Rinske zei

Leuk dat je gereageerd hebt Ariëlla!

Aritha V. zei

Ik heb nog nooit burlende herten gehoord. ja God roept en zoekt nog steeds. Altijd bezig met de kudden. Tot Hij weer bij ons komt.

Rinske zei

Je kunt de herten ook horen op filmpjes op internet. Maar ja dat is minder echt. God zoekt inderdaad nog steeds. Zo mooi dat Hij ook jou en mij heeft gevonden.

Aritha zei

... en jij bij mij. Ik heb op mijn blog op je reactie gereageerd!