Welkom op mijn blog.

Welkom op mijn blog. In 2014 ben ik begonnen met bloggen. Het maken van Bijbelstudies is voor mij belangrijk. Alleen horen en lezen beklijft niet. Het begrijpen gaat het beste door in het onderwerp te duiken en het op te schrijven. Ik besloot om het bestudeerde niet voor mezelf te houden maar te delen. De studies staan allemaal rechts op dit blog. Ze gaan over Bijbelse onderwerpen die mij aanspreken.

Verder probeer ik elke maand een blog te plaatsen. Zo'n stukje schrijf ik in eerste instantie voor het blad van de kerkelijke gemeenschap waar ik neer toe ga. Als het daar is verschenen deel ik het hier. Zo vang ik twee vliegen in één klap. De onderwerpen zijn uit Gods Woord, tijdschriften of gaan over persoonlijke gebeurtenissen en ervaringen. Ik nodig je uit om rond te snuffelen in mijn studies en je voordeel er mee te doen. Je mag ze gerust kopiëren of delen maar dan wel graag met vermelding van de bron. Succes met studeren. Het staat je vrij om te reageren.


vrijdag 11 april 2014

Goede vrijdag en Pasen

Goede vrijdag en Pasen

Gen.22: 6 – 13 6 Daarop nam Abraham het hout voor het brandoffer en legde dat op zijn zoon Izak. Hijzelf nam het vuur en het mes in zijn hand. Zo gingen zij beiden samen.
7 Toen sprak Izak tot zijn vader Abraham en zei: Mijn vader! Hij zei: Zie, hier ben ik, mijn zoon. Hij zei: Zie, hier is het vuur en het hout, maar waar is het lam voor het brandoffer?
8 Abraham zei: God zal Zichzelf voorzien van het lam voor het brandoffer, mijn zoon. Zo gingen zij beiden samen.
9 En zij kwamen op de plaats die God hem genoemd had. Abraham bouwde daar het altaar, schikte het hout erop, bond zijn zoon Izak en legde hem op het altaar, boven op het hout.
10 Toen strekte Abraham zijn hand uit en nam het mes om zijn zoon te slachten.
11 Maar de Engel van de HEERE riep tot hem vanuit de hemel en zei: Abraham, Abraham! Hij zei: Zie, hier ben ik.
12 Toen zei Hij: Steek uw hand niet uit naar de jongen en doe hem niets, want nu weet Ik dat u godvrezend bent en uw zoon, uw enige, Mij niet onthouden hebt.
13 Toen sloeg Abraham zijn ogen op en keek om, en zie, achter hem zat een ram met zijn horens verstrikt in het struikgewas. Abraham ging erheen, nam die ram en offerde hem als brandoffer in de plaats van zijn zoon.

Het staat er zo simpel. Abraham bond zijn zoon en legde hem op het altaar. Ik lees niets over protest of angst van Izaäk. En even later staat Izaäk alweer naast het altaar en gaat zijn vader op zoek naar het ram.  Wat zal er door Izaäk heen zijn gegaan als dan het ram op het altaar ligt en in zijn plaats geofferd wordt? Zal Izaäk kunnen bevatten wat er allemaal is gebeurd?

Kan ik bevatten dat Christus mijn plaats in heeft genomen op het kruis van Golgotha?
Ik dank de Heer regelmatig voor Zijn volbrachte werk.
Maar vaak ben ik me bewust van de oppervlakkigheid van mijn beleving van het offer van Christus.

Gelukkig mag ik weten dat Christus voor mij stierf, ook al ben ik niet in staat de diepte van het lijden van de Here Jezus te begrijpen en te beleven. Het is een feit. En Christus stond voor mij op. Hij heeft de dood overwonnen.

Eens zal ik volkomen doorgronden wat De Vader en de Zoon door hebben gemaakt op Golgotha. Ik mag dagelijks danken en dankbaar zijn ondanks al mijn tekortkomingen en oppervlakkigheden. 



Mooie Paasdagen


2 opmerkingen:

Aritha V. zei

Ik kan het niet bevatten maar wel bewonderen. Amazing Grace!

Rinske zei

Bedankt voor je mooie aanvulling om het offer van Christus te bewonderen. Een goed begin van deze dag.