Welkom op mijn blog.

Welkom op mijn blog. In 2014 ben ik begonnen met bloggen. Het maken van Bijbelstudies is voor mij belangrijk. Alleen horen en lezen beklijft niet. Het begrijpen gaat het beste door in het onderwerp te duiken en het op te schrijven. Ik besloot om het bestudeerde niet voor mezelf te houden maar te delen. De studies staan allemaal rechts op dit blog. Ze gaan over Bijbelse onderwerpen die mij aanspreken.

Verder probeer ik elke maand een blog te plaatsen. Zo'n stukje schrijf ik in eerste instantie voor het blad van de kerkelijke gemeenschap waar ik neer toe ga. Als het daar is verschenen deel ik het hier. Zo vang ik twee vliegen in één klap. De onderwerpen zijn uit Gods Woord, tijdschriften of gaan over persoonlijke gebeurtenissen en ervaringen. Ik nodig je uit om rond te snuffelen in mijn studies en je voordeel er mee te doen. Je mag ze gerust kopiëren of delen maar dan wel graag met vermelding van de bron. Succes met studeren. Het staat je vrij om te reageren.


zondag 28 oktober 2018

Uitslag bloghop "late regen"


Uitslag bloghop "late regen"

Helaas is de tijd verstreken voor het indienen van de stukjes over het onderwerp “late regen”. Het gaat niet meer zo goed met de 'bloghop'. Deels weet ik dat uit de hetgeen ik heb gelezen op facebook. Maar ook op de site van de “Christelijke webloggers”  heb ik onderzocht dat er minder deelnemers zijn dat in het begin, waar ik gemiddeld 9, 10 of zelfs 14 inzendingen vond. 

Dan zijn we nu aangekomen op een dieptepunt. Er is maar één inzending waar ik desalniettemin blij mee ben. Maar één inzending kan niet winnen.

Wel wil ik de enige schrijfster bedanken voor haar inzending.

Linekeik vind dat je heel open hebt geschreven over je relatie met de Here Jezus, God de Vader en de Heilige Geest. Je had vooral moeite om de laatste twee Goddelijke persoonlijkheden te aanvaarden. Dit omdat, naar ik begrijp, je in het verleden geen goede ervaringen hebt gehad met een vader en met de kerk die mogelijk niet gehandeld heeft in de geest van God. Maar je hebt geworsteld en kwam boven. Wat een overwinning! Mooi vind ik ook dat je aan het einde vaststelt dat je deze ervaring als 'late regen' hebt beleefd en dat je (gelukkig) weet dat je niet altijd op een berg kan zitten. 

Eigenlijk zou ik wel willen weten wat heeft gemaakt dat er niet meer reacties zijn gekomen.

Ik heb contact opgenomen met Wendy Born om te overleggen wat mij nu te doen staat.

Wendy heeft samen met haar zus Martine van den Brink (zij beheren samen het blog ‘christelijke webloggers’) overlegd.

Wendy schrijft: “De laatste maanden kwamen er al steeds minder reacties binnen op de bloghop. We hebben daarom vorige maand al eens overlegd of we op de lange termijn nog wel door willen gaan hiermee. We hoopten dat we het tot het einde van het jaar 2018 wel zouden kunnen ‘volhouden’. Nu we jouw berichtje ontvangen, zien we in dat er voor de bloghop echt weinig animo meer is.
Daar komt nog bij dat de beheerders op Facebook die de groep ‘christelijke bloggers’ beheren zich teruggetrokken hebben en ook dat er op ons eigen weblog ‘christelijk webloggers’ al maanden geen aanmeldingen meer binnenkomen. Ook op andere oproepen op ons blog wordt door bloggers nauwelijks of niet gereageerd.
Kortom, om eerlijk te zijn, denken wij als beheerders dat we niet langer door moeten gaan met het ‘trekken’ aan de bloggers. Blijkbaar is er weinig animo meer om mee te doen aan de activiteiten en andere dingen van de christelijke bloggers. Op zich is dat geen ramp want iedere blogger heeft natuurlijk zijn of haar eigen blog, aan de andere kant is het ook wel jammer omdat mijn zus en ik er toch vele jaren in geïnvesteerd hebben. Soms gaan dingen zoals ze gaan…” 

Morgen gaat Wendy ook op hun eigen weblog  een bericht plaatsten.

Dat was het dan. Ik wil Wendy en Martine hier ter plekke bedanken voor hun initiatief en inzet in de bloghop. Zelf heb ik via jullie site mijn start gemaakt als blogger. 

Natuurlijk kunnen we allemaal doorgaan met bloggen en reageren op de bloggen van elkaar. En ik hoop binnenkort dan toch ook nog zelf een bericht te maken over de 'late regen'.

17 opmerkingen:

www.annderverhaal.nl zei

Beste Rinske, wat jammer dat er maar 1 inzending was. Ik heb me wel wat verdiept in de betekenis van de late regen op internet maar liep vast omdat mijn leven momenteel in het teken staat van zulke aardse bezigheden - 3 huizen reorganiseren en/of opruimen - en mijn zwakke gezondheid, dat ik het echt niet voor elkaar kreeg een stuk over zoiets prachtigs en geestelijks te schrijven. Ofwel mijn hoofd staat er nu niet naar en dat vind ik best jammer maar het is niet anders. Zo zal iedereen zijn redenen hebben. Ik wilde je dit toch even laten weten.

Aritha zei

Ik had de mijne half af. Die komt dus ook een keer op mijn eigen blog. Thema was één van de mooiste thema's ooit.

www.annderverhaal.nl zei

@Aritha, als je meer tijd zou hebben gehad wat het wel gelukt begrijp ik?

Persoonlijk vind ik het erg jammer dat het stuk binnen een maand geschreven moet worden. Er is ooit geopperd twee maanden tijd te geven maar dit is niet doorgevoerd.

Rinske zei

Wat jammer dat ik niet wist dat je nog bezig was. Ik had twee opties voor de komende bloghop. Een derde had kunnen zijn dat we de uitslag een maand zouden kunnen uitstellen. Maar ik dacht dat het onderwerp toch niet aansprak. Ik vind het wel heel lief te horen dat het één van je mooiste thema's was. Dat doet me goed en ik zie natuurlijk uit naar je blog over de "late regen". Het past volgens mij mooi bij de feesten die je aan het behandelen bent.

Rinske zei

Ja, ik vind het fijn om te horen wat gemaakt heeft dat het je niet gelukt is om een blog te maken, want je was wel enthousiast. Het geeft ook niet dat het niet lukte. Ik kan ook niet over ieder onderwerp schrijven en bovendien heb ik heel veel tijd nodig om te schrijven. Dus ik kan helaas ook niet echt mee helpen om de bloghop in 'leven' te houden. Maar inderdaad, twee maanden schrijftijd zou wel gescheeld hebben. Maar ik heb het idee dat Wendy haar keuze gemaakt heeft. Ik wens je succes met alles wat je te doen hebt en het is belangrijk om te luisteren naar je lichaam, wat het aankan. En ook je hoofd moet er naar staat. Je moet niets. Het mag mooi en ontspannend zijn.

Wendy Born zei

We hebben in het verleden soms wel voor twee maanden gekozen (zomer en rond de Kerst) maar ook dit leverde niet heel veel meer reacties op. Mensen stellen het dan toch weer uit tot het laatste moment, dat gaat vaak gewoon zo.
Het is jammer dat Aritha mee had willen doen maar aan de andere kant is er ruim genoeg de tijd voor geweest dacht ik.

Wendy Born zei

En dan nog was het niet echt een 'wedstrijd' geweest denk ik want dan was Aritha de enige geweest die had kunnen winnen aangezien Lineke geen host meer wilde zijn.
Het is goed zo denk ik gezien wat er de afgelopen maanden (op ons blog en op andere plekken) gebeurd is.

@Lineke zei

Rinske ik vind het heel jammer dat er zo weinig respons kwam op je bloghop. Als winnaar had je meer verdiend.
Maar net als Wendy zegt het liep niet meer de laatste tijd, Mensen lijken meer idivualistisch te zijn en minder de behoefte om samenbindend te zijn. Ik ben heel blij met jouw reactie op mijn inzending.
Dankjewel!! Ja en dat het thema "Late regen" de mooiste zou zijn van al die bloghops trek ik me maar niet persoonlijk aan. Omdat ik vaak won mocht ik thema's bedenken en dat was leuk en lonend.

Rinske zei

Het is zeker vaak zo dat mensen iets uitstellen tot het laatste moment. Voor mezelf weet ik dat ik veel tijd nodig heb om iets te schrijven. Het is me gelukt met het onderwerp 'hemel' maar ook eigenlijk op het nippertje. Nu is de tijd gekomen om te stoppen en kan er ruimte komen voor nieuwe of andere dingen. Ik heb zeker ook gezien met hoeveel enthousiasme in het begin werd gereageerd. Volgens mij kijkt iedereen daar met plezier op terug. En ik vond het erg leuk, maar ook intensief om als laatste deelnemer mee te doen.

Rinske zei

Dank je Lineke voor je hartelijke reactie. En zeker moet je die reactie van Aritha niet persoonlijk aantrekken. Dat is vast haar bedoeling niet geweest. Zij heeft mij, net als jij, een hart onder de riem willen steken. Dat doet mij goed. Wat het individualisme betreft, ik weet niet of je dat op de bloghop kunt betrekken. Ik heb het gevoel dat er over het algemeen warm en bemoedigend wordt gereageerd op elkaars blog. En het investeren in de bloghop moet je ook uitkomen. Soms lukt dat gewoon even niet. En ik neem het niemand kwalijk. Het was heel mooi om te winnen en spannend om te doen.

Tirza zei

Wat jammer Rinske, dat de bloghop al is afgelopen. Ik hoorde het van Aritha. Ook ik was er nog druk mee bezig. Door persoonlijke omstandigheden lukte het me niet om hier eerst verder mee te schrijven. Maar ik ga hem alsnog wel afschrijven. Ik vind het een mooi thema. Het geeft voor mij heel veel wanneer ik flink de Bijbel in moet duiken om onderzoek te doen naar een thema. Alleen daarvoor al mijn dank.

Groetjes Tirza
www.roaroflove.wordpress.com

Rinske zei

Dankjewel Tirza, voor je reactie. Ik herken je gevoel in verband met het onderzoek doen in de Bijbel. Goed dat je het af gaat schrijven. Ik ben er benieuwd naar.

Aritha zei

Precies. Ik verdiepte me eerst in de "materie" en daarom duurde het langer.

Aritha zei

Inderdaad. Voor "geloofs" berichten heb ik echt heel veel tijd nodig en privacy. En dat heb ik niet zo vaak de laatste tijd.

Rinske zei

Ik begrijp dat heel goed. Als je er echt in duikt kost dat heel veel tijd. Maar dan is het resultaat wel bevredigender, vind ik. Succes met het onderwerp.

Rinske zei

Dat geloof ik graag. Je bent ook met heel veel bezig. En al het lezen van de blogs is mooi maar kost tijd. Je reageert heel trouw, maar als het niet lukt is dat wat mij betreft prima. Ik begrijp dat.

Aritha zei

Fijn. Dank je.