Welkom op mijn blog.

Welkom op mijn blog. In 2014 ben ik begonnen met bloggen. Het maken van Bijbelstudies is voor mij belangrijk. Alleen horen en lezen beklijft niet. Het begrijpen gaat het beste door in het onderwerp te duiken en het op te schrijven. Ik besloot om het bestudeerde niet voor mezelf te houden maar te delen. De studies staan allemaal rechts op dit blog. Ze gaan over Bijbelse onderwerpen die mij aanspreken.

Verder probeer ik elke maand een blog te plaatsen. Zo'n stukje schrijf ik in eerste instantie voor het blad van de kerkelijke gemeenschap waar ik neer toe ga. Als het daar is verschenen deel ik het hier. Zo vang ik twee vliegen in één klap. De onderwerpen zijn uit Gods Woord, tijdschriften of gaan over persoonlijke gebeurtenissen en ervaringen. Ik nodig je uit om rond te snuffelen in mijn studies en je voordeel er mee te doen. Je mag ze gerust kopiëren of delen maar dan wel graag met vermelding van de bron. Succes met studeren. Het staat je vrij om te reageren.


zondag 29 mei 2016

Vakantie

Vakantie.

De vakantie tijd breekt weer aan. Sommigen hebben misschien al vakantie gehad. We verlangen allemaal naar vakantie en willen daar heel graag mooi weer bij.

In Visie 23 van 2015 werd gevraagd of het zin heeft om voor mooi vakantie weer te vragen. De meningen waren verdeeld. Het verraste mij dat er gelovigen waren die er van overtuigd waren dat dit mogelijk was.





Toen ik op Google intoetste 'bidden om mooi weer' kwam ik verschillende dingen tegen. Zo verteld Reinier van den Berg in het Nederlands Dagblad dat hij niet als een verwend jongetje om mooi weer gaat bidden.

Ook las ik dat men bijvoorbeeld bidt voor mooi weer tijdens carnaval. En ik begrijp het wel. Ik hoopte ook altijd op mooi weer bij de trouwdag van de kinderen. En ook hoop ik het voor onze vakanties. Maar er voor bidden? Er zijn boeren die mogelijk op datzelfde moment bidden voor regen. Welk gebed moet God nu verhoren?

Als ik op Google zoek naar de vraag of God het weer regelt, vind ik een RKK site die dit gelooft. Bij deze site werd dit afgesmeekt bij de heilige Clara.

Ook de Joden bidden. Niet om mooi weer, maar om regen lees ik op de site Wetenschap info.

Het Land Israël (Erets Jisraeel), dat het Joodse volk toebehoort en weinig waterbronnen heeft, is altijd erg afhankelijk van regen geweest. Om die reden zal het u ook geen verbazing wekken dat Joden regelmatig om regen bidden.”

Ik geloof niet dat God elke dag het 'weer' regelt. Ik geloof dat God de natuur de kracht gegeven heeft zijn eigen gang te gaan. En dan kom ik ook bij de invloed van de mens, die de natuur om zeep helpt en daardoor de normale gang van zaken verstoort. Zo las ik dat het in het voorjaar 18 graden op Groenland was geweest. Veel te warm.

Ik denk dat ik alles mag vragen in mijn gebed. Maar ik heb wel het idee dat het bidden voor mooi weer een andere frequentie van bidden is (een ego gebed) dan wat er in Efeze 6: 18 wordt bedoelt.

Ef.6: 18 terwijl u bij elke gelegenheid met alle gebed en smeking bidt in de Geest en daarin waakzaam bent met alle volharding en smeking voor alle heiligen.

Misschien is dit een beter vakantie gebed.

Ik wens jullie allemaal mooi weer toe in je vakantie en bid voor jullie dat de vakantie jullie nog weer dichter bij God mag brengen.



1 opmerking:

Aritha zei

Verrassende blog! Leuk om te lezen.