Welkom op mijn blog.

Welkom op mijn blog. In 2014 ben ik begonnen met bloggen. Het maken van Bijbelstudies is voor mij belangrijk. Alleen horen en lezen beklijft niet. Het begrijpen gaat het beste door in het onderwerp te duiken en het op te schrijven. Ik besloot om het bestudeerde niet voor mezelf te houden maar te delen. De studies staan allemaal rechts op dit blog. Ze gaan over Bijbelse onderwerpen die mij aanspreken.

Verder probeer ik elke maand een blog te plaatsen. Zo'n stukje schrijf ik in eerste instantie voor het blad van de kerkelijke gemeenschap waar ik neer toe ga. Als het daar is verschenen deel ik het hier. Zo vang ik twee vliegen in één klap. De onderwerpen zijn uit Gods Woord, tijdschriften of gaan over persoonlijke gebeurtenissen en ervaringen. Ik nodig je uit om rond te snuffelen in mijn studies en je voordeel er mee te doen. Je mag ze gerust kopiëren of delen maar dan wel graag met vermelding van de bron. Succes met studeren. Het staat je vrij om te reageren.


woensdag 27 april 2016

Pinksteren.

Pinksteren.


Mijn nieuwe studie gaat over 'opwekking'. Ik vraag mij af of wij een opwekking mogen en kunnen verwachten en hoe dat er dan uit zal zien.

Dit jaar organiseert “Opwekking” voor de 46e keer haar jaarlijkse Pinksterconferentie. Het thema is: “samen Jezus leven”.


Hier lees ik:

“De directeur van Opwekking, Ruben Flach, zegt hierover het volgende: ‘Over het thema “samen” valt naar ons idee nog veel meer te zeggen. Ook vanuit het land horen we dat de ingeslagen koers om de verbinding tussen generaties handen en voeten te geven op de Pinksterconferentie, zou moeten worden doorgezet. Voor de toevoeging “Jezus leven” is gekozen omdat we willen uitdragen dat we geroepen zijn om Jezus (uit) te leven, zichtbaar te maken, door wie we zijn en hoe we handelen. Discipelschap betekent in de voetsporen van de Meester gaan en leven zoals Hij geleefd zou hebben in deze tijd. Net als vorig jaar benadrukken we ook nu dat we geroepen zijn om dit SAMEN te doen: met christenen uit alle kerken en generaties. We willen met elkaar nadenken over de vraag wat het inhoudt om anno 2016 discipelen van Jezus te zijn, en hoe zijn koninkrijk door ons leven heen zichtbaar wordt. Het is daarbij belangrijk om met Jezus verbonden te zijn.”





Pinksteren wordt in verband gebracht met opwekkingen. Opwekkingen zijn al lange tijd een onderwerp in de christenheid. Men verlangt er naar en dat snap ik wel. Het lijkt vaak of God ver weg is en niet meer reageert. Christenen willen God zien en voelen. Ze willen opwekkingen en wonderen meemaken zodat men kan zien dat God aan het werk is. Zelf heb ik dat ook wel, maar ik weet dat ik nog even moet wachten.


Een pinksterverwachting voor Israëliet.

Hier lees ik:

"Er komt een nieuw Pinksteren, zo gelooft ds. J. C. den Ouden. „Het deksel zal van Israël worden weggenomen en dan zal het Joodse volk massaal tot bekering komen.”


Pinksteren: nieuw verbond.

Op de site AMEN lees ik: 

“Over het algemeen wordt de gebeurtenis in Handelingen 2 - de uitstorting van heilige geest - gezien als het grote startpunt van de gemeente, de kerk van nu. Echter, de uitstorting van heilige geest is niets anders dan een uiting van de start van het nieuwe verbond.”


Jeremia 31: 31 Zie, er komen dagen, spreekt de HEERE, dat Ik met het huis van Israël en met het huis van Juda een nieuw verbond zal sluiten,
Hebreeën 8: 8 Want hen berispend zegt Hij tegen hen: Zie, de dagen komen, spreekt de Heere, dat Ik met het huis van Israël en met het huis van Juda een nieuw verbond zal sluiten,


Dat is waar ik op mag wachten. Het Nieuwe Verbond wat met Israël zal worden opgericht. Dan zal het Koninkrijk zichtbaar worden met Christus als Koning. Als dit gebeurt zullen we samen met Christus mogen leven, iedere gelovige op zijn eigen plek. God zal deze 'opwekking' geven op Zijn tijd. Wat een dag zal dat zijn.


Zie ook mijn studie: Het Oude en het Nieuwe Verbond

Maar voor nu wens ik iedereen vast een paar mooie zonnige pinksterdagen toe.

2 opmerkingen:

Aritha zei

Ik wens jouw ook een mooie Pinksterfeest toe.

Rinske zei

Dank je wel, Ariëlla.