Welkom op mijn blog.

Welkom op mijn blog. In 2014 ben ik begonnen met bloggen. Het maken van Bijbelstudies is voor mij belangrijk. Alleen horen en lezen beklijft niet. Het begrijpen gaat het beste door in het onderwerp te duiken en het op te schrijven. Ik besloot om het bestudeerde niet voor mezelf te houden maar te delen. De studies staan allemaal rechts op dit blog. Ze gaan over Bijbelse onderwerpen die mij aanspreken.

Verder probeer ik elke maand een blog te plaatsen. Zo'n stukje schrijf ik in eerste instantie voor het blad van de kerkelijke gemeenschap waar ik neer toe ga. Als het daar is verschenen deel ik het hier. Zo vang ik twee vliegen in één klap. De onderwerpen zijn uit Gods Woord, tijdschriften of gaan over persoonlijke gebeurtenissen en ervaringen. Ik nodig je uit om rond te snuffelen in mijn studies en je voordeel er mee te doen. Je mag ze gerust kopiëren of delen maar dan wel graag met vermelding van de bron. Succes met studeren. Het staat je vrij om te reageren.


woensdag 20 januari 2016

De eindtijd

De eindtijd.

In 1979 ben ik tot geloof gekomen en in 1980 las ik een boek van Hal Lindsey. Want ja, Openbaring stond in de Bijbel en ik wilde weten wat er mee bedoeld werd. Ik weet niet meer hoe het boek heette. Wat mij eruit bij gebleven is dat er in 1981 iets zou gebeuren met de wereld. Het boezemde mij angst in en ik heb het boek niet uitgelezen. Ik was zwanger en ik wilde van ons kindje genieten. Onze zoon zou begin 1981 geboren worden.

Op deze site las ik:
Samenvatting: Hal Lindsey heeft vanaf de jaren '70 de evangelische wereld gedomineerd met zijn visie op de eindtijd, die het einde van de wereld beschreef als een doemscenario. Met precisie wist hij te voorspellen wat er zou gebeuren. Geen van zijn voorspellingen zijn tot nog toe uitgekomen”. 

Maar goed dat ik dat boek toen niet heb uitgelezen. Maar de eindtijd houdt me wel bezig. Ik heb al enkele Bijbelstudies over het boek Openbaring gehad in vorige gemeenschappen. Maar van die studies begreep ik nooit iets. Het kwam mij altijd voor als dat de teksten niet pasten bij de uitleggingen. Dus nu ben ik begonnen met het onderzoeken van Mattheus 24 en daar komt van alles bij kijken.

Door die studie weet ik nu in ieder geval hoe het zit met de 70 jaar weken van Daniël. Veel christenen gaan er van uit dat er nu nog één week over is van die 70 weken. Ik vond dat altijd maar erg weinig. Alles zou dan in die ene week moeten gebeuren. Ik begreep ook nooit hoe ze aan die ene week kwamen. Ik las wel dat Christus na 62 weken gekruisigd zou worden. Waar bleven de andere weken? 

Nu heb ik uit de brochure nr. 11 van “Levend Water”, de “70 weken van Daniël”  geleerd dat de tijd met Israël pas stopt aan het einde van Handelingen. Er komen 5 weken bij die 62 weken. Dan blijven er 3 over. Deze redenatie kan ik goed volgen. Dus lees mijn studie: "De eindtijd"


Ik geloof dat wij leven in de tijd voor de laatste 3 weken van Daniël. Dat wil nog niet zeggen dat deze laatste 3 weken eventueel volgend jaar beginnen. Ik moet goed letten op de tekenen van deze eindtijd. Over 'onze eindtijd' lees ik in de brieven van Paulus en wel met name in de 2e Timotheüs brief. Ook over dit aspect van de eindtijd schrijf ik in mijn studie.


2 opmerkingen:

from our home ✂ to yours zei

Mooie blogje! ik was een paar maanden weg van blogland naar Facebook, maar ben terug,blogland spreekt me meer aan, ik volg blogjes die te maken hebben, met haken, fotografie, en leuke dingen dat we in het dagelijkse leven mee maken. Ik heb facebook maar is saai geworden...Leuk hier een bezoekje te nemen. Groetjes

Rinske zei

Leuk dat je mijn blog eens bezoekt. Dit blog is wel heel iets anders dan haken en fotografie. Ik ga eens een kijkje bij jou nemen, want ik houd ook van haken, breien en maak foto's. Maar ik zag dat je zeker ook geïnteresseerd bent in God. Nou, kijk rustig rond hier. Het onderwerp Bijbel en God vind ik zeker niet saai. Hartelijke groeten, Rinske.