Welkom op mijn blog.

Welkom op mijn blog. In 2014 ben ik begonnen met bloggen. Het maken van Bijbelstudies is voor mij belangrijk. Alleen horen en lezen beklijft niet. Het begrijpen gaat het beste door in het onderwerp te duiken en het op te schrijven. Ik besloot om het bestudeerde niet voor mezelf te houden maar te delen. De studies staan allemaal rechts op dit blog. Ze gaan over Bijbelse onderwerpen die mij aanspreken.

Verder probeer ik elke maand een blog te plaatsen. Zo'n stukje schrijf ik in eerste instantie voor het blad van de kerkelijke gemeenschap waar ik neer toe ga. Als het daar is verschenen deel ik het hier. Zo vang ik twee vliegen in één klap. De onderwerpen zijn uit Gods Woord, tijdschriften of gaan over persoonlijke gebeurtenissen en ervaringen. Ik nodig je uit om rond te snuffelen in mijn studies en je voordeel er mee te doen. Je mag ze gerust kopiëren of delen maar dan wel graag met vermelding van de bron. Succes met studeren. Het staat je vrij om te reageren.


zaterdag 4 april 2015

Doodstraf

DOODSTRAF

Via "Amnesty", wat vergeven en kwijtschelding van straf betekent, ontving ik een bericht over iemand die vrijgesproken was van de doodstraf. Hij had 18 jaar onschuldig vastgezeten. Dat raakte me. Wat een ellende, maar ook mooi dat hij nu vrij is.

Ik weet van Iemand die ook onschuldig was, maar toch de doodstraf kreeg. Het is ongeveer 1985 jaar geleden gebeurd. Deze Mens stierf maar het wonder is dat hij na drie dagen opstond uit de dood.





1Kor.15: 20 – 22 20 Maar nu, Christus ís opgewekt uit de doden en is de Eersteling geworden van hen die ontslapen zijn. 21 Want omdat de dood er is door een mens, is ook de opstanding van de doden er door een Mens. 22 Want zoals allen in Adam sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. HSV

Ik mag weten dat ook al moet ik sterven, om wat voor reden dan ook, ik zal opstaan IN Christus. En er is verzoening voor alle mensen.

Hoe zit het met die 3 dagen en nachten dat Christus in het graf was?

Door onderstaande schema wordt het voor mij iets duidelijker.





7 opmerkingen:

Aritha zei

DANK!

Aritha V. zei

Ja, ik las dat ook, dat iemand vrijgesproken werd na 18 jaar. Wat zal dat zijn! Mooi hoe je het ingeweven heb ik je Bijbelstudie. Hij leeft. Hij is opgestaan. Wat een wonder.

DELETED zei

mooie blogje, ik volg meestal blogjes dat dezelfde hobbys als ik hebben...lijkt me leuk om hier te volgen...fijne dag...

Rinske zei

Leuk dat je mijn blog bezocht hebt en dat je het mooi vindt. Ik ga ook eens bij jou kijken.

LookAroundTheCorner zei

Schrijf jij met gedetineerde?

Rinske zei

Hallo Eve,
Nee, ik schrijf niet met gedetineerden. Maar ik steun Amnesty international. En daar krijg ik dan allerlei berichten van. Zodoende wist ik van deze vrijspraak.

Blogger zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.