Welkom op mijn blog.

Welkom op mijn blog. In 2014 ben ik begonnen met bloggen. Het maken van Bijbelstudies is voor mij belangrijk. Alleen horen en lezen beklijft niet. Het begrijpen gaat het beste door in het onderwerp te duiken en het op te schrijven. Ik besloot om het bestudeerde niet voor mezelf te houden maar te delen. De studies staan allemaal rechts op dit blog. Ze gaan over Bijbelse onderwerpen die mij aanspreken.

Verder probeer ik elke maand een blog te plaatsen. Zo'n stukje schrijf ik in eerste instantie voor het blad van de kerkelijke gemeenschap waar ik neer toe ga. Als het daar is verschenen deel ik het hier. Zo vang ik twee vliegen in één klap. De onderwerpen zijn uit Gods Woord, tijdschriften of gaan over persoonlijke gebeurtenissen en ervaringen. Ik nodig je uit om rond te snuffelen in mijn studies en je voordeel er mee te doen. Je mag ze gerust kopiëren of delen maar dan wel graag met vermelding van de bron. Succes met studeren. Het staat je vrij om te reageren.


zondag 17 augustus 2014

God spreekt door Zijn Woord

De Stem van God.

Gen. 12: 1, 4  1 De HEERE nu had tot Abram gezegd: Ga gij uit uw land, en uit uw maagschap, en uit uws vaders huis, naar het land, dat Ik u wijzen zal. 4 En Abram toog heen, gelijk de HEERE tot hem gesproken had;

Toen Abraham voor het eerst Gods oproep hoorde diende hij andere goden, zo lees ik in Jozua 24: 2. Toch reageerde Abraham op de Stem van God en deed wat God vroeg. Wist Abraham welke God hem riep om zijn land te verlaten en te gaan naar het land wat God hem zou wijzen? Hoe dan ook, Abraham heeft gehoor gegeven aan die oproep en dat heeft zijn leven drastisch veranderd. Abraham zou rijk gezegend worden door God.

Hoe heb ik Gods Stem verstaan? Voor dat ik geloofde leefde ik mijn eigen leven. Toch vroeg ik mij af of er niet meer was in dit leven en ging ik de Bijbel lezen. Ik begreep niet wat ik las. Behalve één tekst: Mattheus 15: 8 ‘Dit volk nadert tot Mij met hun mond en eert Mij met de lippen, maar hun hart houdt zich ver bij Mij vandaan.’
Deze tekst herkende ik en ik wist dat mijn hart ook ver van God vandaan was. Achteraf zie ik dit als een roepstem van God. Die tekst bleef hangen in mijn gedachten en heeft mij naar de omgang met God doen zoeken. Het heeft mijn leven blijvend veranderd en mij rijk gezegend.

Bij het googlen “hoe verstaan we Gods Stem” merkte ik dat mensen het lastig vinden om Gods Stem te verstaan. Men haalt allerlei voorbeelden uit de Bijbel aan, ook uit het Oude Testament. Mensen zoeken vaak antwoorden op praktische vragen, bv: moet ik verhuizen of welke baan moet ik nemen. Persoonlijk geloof ik dat God ons een eigen verantwoordelijk- heid heeft gegeven wat deze praktische vragen betreft. Voor geloofsvragen ligt dit anders en daarbij komt dus de verwarring voor.

Abraham leefde in een tijd dat God tot de mensen sprak. Soms rechtstreeks of door profeten. Wij leven in een tijd dat God tot ons spreekt door het Woord en speciaal door de latere brieven van Paulus. Dit zijn de brieven: Efeze, Filippenzen, Colossenzen, 1 en 2 Timotheüs, Titus en Filemon. Als we dit voor ogen houden kunnen we al een aantal “stemmen” negeren. Toch kan het een zoektocht zijn om Gods stem te horen in en over de genade periode waarin we nu leven. Eén ding is zeker, onze zegeningen zijn hemels.
Ef.1: 3 Gezegend zij de God en Vader van onze Heere Jezus Christus, Die ons gezegend heeft met alle geestelijke zegen in de hemelse gewesten in Christus.


Col. 3: 1 Indien gij dan met Christus opgewekt zijt, zo zoekt de dingen, die boven zijn, waar Christus is, zittende aan de rechter hand Gods.


4 opmerkingen:

Introverte Mama zei

Dank je wel voor deze Bijbelstudie.

Rinske zei

Dag Arlinde, Wat leuk dat je mijn site bezocht hebt. En bedankt voor je vriendelijke woorden.

Unknown zei

De geschiedenis van God met Abraham heeft mij altijd erg aangetrokken. Ik lees erg graag over.

Rinske zei

Bedankt voor je reactie. Ik denk dat ik begrijp waarom de geschiedenis van Abraham je heeft aangesproken. Dit zal verband houden met "Hoop voor ouders". Als er één voorbeeld is van ouders met hoop, die enorm beproefd werd, dan waren dit wel Abraham en Sara. Maar zij werden gezegend door God ondanks hun fouten en falen. Ja, daar mogen wij ook hoop uit putten.